n e k a d a
Nekada je proces nabavke robe i razmjene dokumenata kod Vas tekao (ili još uvijek teče?) jako sporo, slično kao na niže opisanoj shemi. I k tomu još jako komplicirano.


Proces ispravljanja grešaka u tom začaranom krugu ručnoga unosa i provjeravanja je također faktor kojega trebate obavezno izbjeći u Vašem poslovnom sustavu.

1. Naručivanje i kupovina robe kod dobavljača

Izrada Vaše narudžbe po Vašim artiklima ustaljenim procesom i slanje te narudžbe dobavljaču.

2. Preuzimanje papirnatoga računa sa stavkama

Nakon što Vam je izdao robu, dobavljač će Vam izdati i otpremnicu ili račun po svojoj shemi i artiklima.

3. Ručni unos kupljene robe u Vaš IT program

Prepisivanje stavki s računa dobavljača i translacija tih stavki u Vaš sistem vođenja artikala.

4. Kontrola unosa i ispravljanje grešaka

Usporedba računa dobavljača i Vašeg unesenog dokumenta te usklađivanje Vašeg stanja skladišta.

5. Slanje dokumenata u vlastito knjigovodstvo

Zadnji korak procesa je slanje usklađenih papira u knjigovodstvo na dodatnu provjeru i knjiženje.

6. Ponavljanje procedure uz eventualne korekcije

Regularnu nabavku robe radimo svakodnevno, a storna i odobrenja nam ih mogu još i dodatno zakomplicirati.


Vjerojatno nije potrebno posebno naglašavati kako je ovaj ustaljeni način procesa nabavke u potpunosti prožet ručnim unosom i obradom podataka, a svi znamo kako je to loše za današnje poslovanje.Isto tako, znamo da svaki ručni unos podataka sa sobom neminovno povlači ljudski faktor pogreške, kao i dodatni trošak kontrole tog unosa i ispravljanja grešaka.


U idealnim uvjetima i savršenom svijetu, sve ove korake bismo trebali automatski odraditi s jednim te istim dokumentom, izrađenim na polaznoj točki. Bez ručnoga unosa, bez gubljenja vremena, bez ljudskog faktora pogreške, bez …


Možda savršeni svijet ne postoji, no mi smo za Vas kreirali idealne uvjete.Upoznajte DivisIT uslugu!
s a d a
dijeljenje dokumenata

1. Naručivanje, kupovina, preuzimanje, unos, kontrola i slanje dokumenta

Od sada sve navedeno rješavajte jednim korakom: sa DivisIT uslugom sve što je nekada bilo ručno i dugotrajno sada postaje automatski i brzo! Ako ste prije i bili prisiljeni koristiti više varijanti dokumenata iste narudžbe, sada više nemate izgovor da to sve ne riješite jednim dokumentom i jednim klikom – bez ručnoga rada.


DivisIT Vam omogućuje da isti dokument kojega ste preuzeli od Vašega dobavljača automatski unesete u Vaš vlastiti programski sustav, bez previše komplikacija i bez ijedne greške.Artikli i usluge od dobavljača će se u Vašem programskom sustavu automatski pretvoriti u Vaše artikle i usluge, odnosno u sustav artikala kojega vodite na sebi svojstven način.


Takvu pametnu razmjenu dokumenata već podržavaju mnogi poslovni subjekti, a gotovo svi istovremeno koriste i našu uslugu pravilnog arhiviranja podataka.


Budite sigurni da mi u svakom trenutku imamo sigurno pohranjene sve Vaše bitne dokumente u našem sustavu, a koje možete pregledati bilo kada ili ih preuzeti za daljnju obradu. Nikada više nemojte ostati bez Vama bitnih informacija i dokumenata!

Kako DivisIT funkcionira ?Provjerite detaljnije kako DivisIT funkcionira te što je sve potrebno osigurati prije implementacije naše usluge u Vaše poslovno okruženje.