… znaju nas pitati

Što je pametna razmjena dokumenata?

Pametna razmjena dokumenata je prije svega jednostavan, a izrazito moćan (i nužan) proces automatske razmjene elektroničkih dokumenata. Usluga se najviše bazira na robnoj razmjeni artikala i usluga, a sve u cilju eliminacije ručnog prepisivanja faktura ‘s papira u program’.


S našom uslugom taj je proces u potpunosti automatiziran, bez grešaka i nevjerojatno brz. Štedite vrijeme i novac – doslovce!

Treba li to meni u mom poslovanju?

Pametna razmjena dokumenata je nešto što obavezno treba doslovce svakom poslovnom sustavu, društvu, obrtu ili tvrtki, bez obzira na veličinu.

Je li ovo još jedan oblik elektroničkog računa?

Ne. Elektronički račun se ne bavi segmentima robne razmjene, već uglavnom samo financijskim dijelom računa. Isto tako, za elektronički račun je potrebno ispuniti niz uvjeta, nabaviti niz dodatnih komponenti, a isti je i definiran nizom propisa… Naša usluga je puno, puno jednostavnija od toga!

Koja je razlika između vaše usluge i EDI sustava?

Procedura za uključivanje u EDI sustav je komplicirana, dugotrajna i skupa. Iako se EDI također bavi robnom razmjenom, spomenuti nikada nije zaživio masovno kod svih korisnika, i malih i velikih (samo kod izrazito velikih).


Naime, za EDI je potrebno užasno puno vremena i uloženih financijskih sredstava, prilagodbi, certifikata, GLN brojeva… Mi našu uslugu i dalje držimo jednostavnom, moćnom i nadasve jeftinom!

Što je sve potrebno za korištenje vaše usluge?

Potrebno je se samo registrirati, odabrati željeni paket te koristiti kompatibilno programsko rješenje. Ukoliko Vaše trenutno programsko rješenje i dalje nije kompatibilno, samo javite Vašem dobavljaču programskog rješenja da nam se obrati sa povjerenjem te prepustite nama sve ostalo.

Koje su realne koristi upotrebe vaše usluge?

Bez previše samohvale, a ono što ćete i sami zaključiti: eliminacija ljudskog faktora i faktora greške pri pretipkavanju faktura, ubrzanje procesa učitavanja faktura, štednja na vremenu, štednja novca, štednja repromaterijala, štednja na ljudstvu, zdravija i vedrija radna okolina…

Jesu li mi potrebni dodatni certifikati, GLN broj ili nešto slično?

Ne. Nisu Vam potrebni nikakvi dodatni elementi ni troškovi. Sve što Vam treba jest standardna registracija na našu uslugu, a kojom ćete dobiti vlastito korisničko ime i lozinku za prijavu na uslugu.

Koristim li ja već programski sustav koji je kompatibilan s vašom uslugom?

S obzirom na to da je naša usluga jako raširena i opće prihvaćena, postoji velika šansa da Vi već koristite kompatibilno programsko rješenje. Samo Vam preostaje registracija na našu uslugu kako bi Vaš program mogao komunicirati s drugima.

Kako da povežem postojeće programsko rješenje sa vašom uslugom?

Jednostavno: Vaš dobavljač programskoga rješenja će Vam podesiti sve potrebno za automatsku razmjenu dokumenata. Naravno, u slučaju bilo kakvih problema ili nedoumica, uvijek nas možete kontaktirati.

Koja je vaša uloga u procesu razmjene dokumenata?

Između dva poslovna partnera uvijek mora stajati treće lice (mi), a koje osigurava vjerodostojnost oba partnera u komunikaciji. Dakle, mi autoriziramo i jednu i drugu stranu prije svake razmjene dokumenata. Naravno, osim toga, moguće je i koristiti našu elektroničku arhivu za dodatnu sigurnost pri elektroničkoj razmjeni podataka.

Podržava li vaša usluga i knjigovodstvene izvještaje?

Da. Naša usluga podržava i razmjenu svih relevantnih izvještaja za knjigovodstvo. Bilo da se radi o dnevnom Z-izvještaju, URA, IRA, kretanju zaliha i svih ostalih – mi ih podržavamo!

Koliko je siguran prijenos dokumenata koristeći vašu uslugu?

Prijenos podataka preko naše usluge je 100% zaštićen našim SSL certifikatom i “end to end” enkripcijom, tj. dokument se zaključava u partnerovom sustavu, a otključava u Vašem i obrnuto i osigurava Vas od bilo kakvih neautoriziranih uvida u Vaše dokumente, možemo reći da je DivisiT samo “poštar koji prenosi zatvorenu omotnicu”. Osim toga, svi dokumenti pohranjeni na našim serverima se čuvaju u kriptiranom obliku.

Koje dokumente mogu razmjenjivati koristeći vašu uslugu?

Apsolutno sve vrste dokumenata možete slati i primati našom uslugom. Bilo da se radi o otpremnicama, računima, primkama, povratnicama, odobrenjima, međuskladišnicama, izdatnicama, knjigovodstvenim izvještajima ili bilo kojem drugom dokumentu – mi ga podržavamo.

S kim sve mogu razmjenjivati dokumente koristeći vašu uslugu?

Dokumente možete razmjenjivati sa svim subjektima koji su registrirani na našu uslugu. Ukoliko imate dobavljača koji još ne koristi našu uslugu, svakako ga uputite da nam se obrati kako bismo ga zajednički uvrstili u listu registriranih dobavljača.

Koliko traje proces registracije na vašu uslugu?

Doslovce nekoliko minuta, a isti je u potpunosti automatiziran. Najviše može potrajati ovjera službenih dokumenata od strane naših uposlenika, a kako bismo se stvarno uvjerili da ste to Vi te finalna autorizacija za rad s našom uslugom. Sve skupa ne traje više od 24h.

Koliko traje proces povezivanja moga postojećega programskoga rješenja s vašom uslugom?

U prosjeku će Vašim programerima trebati max. 2-3 radna dana da se uspješno povežu s našom uslugom. Bez stresa i uz našu asistenciju.

Mogu li preuzeti već preuzeti dokument (tj. preuzeti ga u drugom programu)?

Dokumente je moguće preuzeti u neograničeni broj programa, najčešći primjer je preuzimanje dokumenata u Vaše programsko rješenje i u knjigovodstveni program (neovisno jedan o drugome).

Moram li imati iste artikle i šifre kao i moj dobavljač?

Ne. Artikle, usluge, šifarnike i sve ostalo vodite kao i do sada: prilagođeno sebi. Procesom mapiranja se jednokratno definiraju relacije između Vaših artikala i onih od svakoga Vašega dobavljača.

Mogu li pristupiti dokumentima koji su nastali prije moje registracije?

Pristup je moguć isključivo dokumentima koji su nastali nakon registracije, pošto je razmjena moguća samo između 2 partnera registrirana i ovjerena od strane DivisIT platforme.

Mogu li opet učitati već učitani dokument?

Možete, ali isključivo ako koristite našu uslugu arhive dokumenata. U svakom drugom slučaju Vam dokument neće biti dostupan za ponovno učitavanje.

Kako mogu saznati više o vašoj usluzi?

U slučaju potrebe za dodatnim upitima, budite slobodni kontaktirati nas.

Niste našli odgovor na Vaše pitanje?Pošaljite nam upit na koji ćemo Vam rado odgovoriti u najkraćem mogućem roku …