Da biste Vi i Vaš partner koristili pametnu razmjenu dokumenata, najprije se oboje morate jednokratno registrirati na našu uslugu. DivisIT usluga služi isključivo kao medijator u procesu automatske razmjene dokumenata između Vas i Vašega partnera, a kako je vidljivo na skici niže.
Nakon što Vaš partner generira dokument namijenjen Vama u svom programskom sustavu, isti taj dokument koji je automatski enkriptiran SSL enkripcijom šalje Vama u prilagođenom formatu kroz našu uslugu.


Ukoliko Vi ili Vaš partner koristite našu uslugu arhiviranja dokumenata, tada će svaki dokument kojega razmjenjujete ostati trajno pohranjen kod nas po najstrožim sigurnosnim pravilima pohrane podataka!
Kako znati koristi li Vaš partner već DivisIT uslugu?
Naša je preporuka na svaki dokument automatski ispisivati i QR barkod koji će primatelju olakšati unos primljenoga dokumenta.Naime, jednostavnim skeniranjem toga QR koda automatski ćete unijeti dokument u Vaš poslovni sustav – baš kao da ste ga ručno unosili! Samo, bez grešaka, naravno…
Po primitku dokumenta od Vašega partnera, mi Vas obavještavamo da imate novi dokument koji je spreman za učitavanje u Vaš programski sustav, po Vašim artiklima i svim Vašim pripadajućim atributima.


Nakon što ste, najčešće jednim klikom, učitali dokument u Vaš programski sustav, uspješno ste završili proces elektroničke razmjene dokumenta.
Moram li svoje artikle i usluge u programu prilagoditi dobavljaču?
Naravno da ne! To i jest jedan od najljepših dijelova naše usluge, svatko ostaje pri svojim metodama vođenja artikala i usluga u poslovnim sustavima, naročito ako uzmemo u obzir da je to sve davno ustaljeno i posloženo.Jednostavno ćete odraditi mapiranje svojih i dobavljačevih artikala, a dalje sve prepustite automatizaciji. I upamtite: mapiranje radite samo jednom, a unos dokumenata stalno!

Kako se vrši razmjena sa više dobavljača odjednom?Za našu uslugu je svejedno s koliko dobavljača radite, dokle god ste svi međusobno povezani našom DivisIT uslugom.
Proces automatske razmjene dokumenata je identičan za jednoga dobavljača kao i za beskonačno mnogo njih. Za Vas je proces potpuno automatiziran i transparentan prema svim Vašim dobavljačima.
Naravno, bitno je što više dobavljača uključiti u proces te ih povezati sa nama i našom uslugom. I zato – preporučite nas već sada svim Vašim dobavljačima!